ZEEUWSE PADDENSTOELENWERKGROEP
Sectretariaat:

Ruud Lie
Burg. Dusarduijnstraat 1
4551 SV Sas van Gent
Tel. (0115) 45 15 85, mob. 06 12 76 85 39
Stuur een E-mailExcursie- en activiteitenprogramma 2018

 • 27 januari: Smitsschorre, Axel
  Op zoek naar de Rode kelkzwam en Blauwe korstzwam. De excursie start om 13.00 uur op de Kinderdijk bij Axel. Parkeerplaats aan de ingang naar het golf terrein ca. 250 mtr. ten zuiden van de watertoren. Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 12.00 uur. Aansluiten kan evt. na afstemming vooraf op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerschelde tunnel om ongeveer 12.20 uur. Tunnel tolvrij!

 • 17 februari: Groot Eiland, Luntershoek
  Voorjaarspaddenstoelen. De excursie start om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Achtste Verkorting, Hulst. Dat is dicht bij de plek waar hengelaars vissen. We doen deze excursie samen, maar onafhankelijk, met de Steltkluut i.v.m. toestemming. Daarom is de datum ook een week vervroegd! Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 11.45 uur. Aansluiten kan evt. na afstemming vooraf op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerschelde tunnel om ongeveer 12.10 uur. De tunnel is helaas niet tol vrij!

 • 21 maart: Het Wemeldingse bos SBB
  Voorjaarspaddenstoelen. Excursie start om 13.00 uur op de Hoogeweg bij Wemeldinge bij de ingang van het bos. Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 12.30 uur.

 • 7 april: NMV excursie Schelphoek Serooskerke Schouwen-Duiveland SBB
  Het terrein bestaat uit onbemest schraal grasland en loofbos op klei en zandgrond. Het bos is ontstaan rond een dijkdoorbraak na de stormramp van 1953. Excursie start om 11.00 uur. Verzamelen op het parkeer terrein naast het resturant De Schelphoek Kruising Serooskerkseweg (N59) Schelphoek bij Serooskerke (Schouwen-Duiveland.

 • 21 april: De Pluijmpot, Tholen SBB
  De Pluijmpot is een afgedamde geul ten zuiden van Sint Maartensdijk op Tholen. Het is een drassig gebied dat rijk is aan vogels. Het water wordt omzoomd door dijken waarop een parkbosachtig gebied is ontstaan. We beginnen onze excursie om 13.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Kastelijnsweg bij de Oosterscheldedijk. Vertrek vanaf de achterzijde van station Goes om 12.00 uur.

 • 16 mei: De Schotsman. SBB
  We verzamelen in de bocht van de Schotsmanweg waar we kunnen parkeren en waar de excursie begint. De excursie begint om 13.00 uur. Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 12.15 uur.

 • 25 augustus: Markiezaat SBB?
  De excursie start om 13.00 uur. Verzamelen 2e Hogerwaarddwarsweg Rilland (voor de navigatie) oude rijksweg volgen en na de kreekraksluizen linksaf slaan. Zie bijgevoegd kaartje. Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 12.15 uur

 • 8 september: Sprokkelbos, Wildelanden, Heikant
  We houden een dag excursie! De excursie start rond 12.00 uur als iedereen gearriveerd is. Parkeren aan de Ellestraat, Heikant net aan de grens. Vertrek vanaf achterzijde station Goes om 10.30 uur. Aansluiten kan evt. na afstemming vooraf op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerschelde tunnel om ongeveer 10.50 uur. Tunnel Tolvrij! Er is gelegenheid om gebruik te maken van de bos hut en een toilet.

 • 19 september: Dijkwater SBB
  Dijkwater ligt op Schouwen-Duiveland tussen Dreischor en Sirjansland langs de Weg door Dijkwater. We verzamelen bij de Knotwilgendreef om 13.00 uur. Vertrek uit Goes om 12.15 uur aan de achterzijde van het station.

 • 6 oktober: De Kleine Piet (bij Arnemuiden) SBB
  We bezoeken deze keer de Kleine Piet. Dit is het bos net ten zuiden van de Kanoverhuur. We kunnen in de berm parkeren bij de ingang van het bos langs de Muiderweg. De excursie begint om 13.00 uur. Vertrek uit Goes om 12.30 uur aan de achterzijde van het station.

 • 17 oktober: Duinen bij Dishoek/Valkenisse SBB
  In de duinen bij Valkenisse ligt een voormalig waterwingebied. Nu is het gebied een natuurgebied bestaande uit open terrein en duinen met struweel.

 • 24 oktober: Yerseke Moer
  De excursie start om 13.00 uur. Er zijn nog wat vraagtekens: Het vee moet eerst uit de Moer, anders geen excursie. Verder moet nog vergunning verkregen worden van de terreinbeheerder.

 • 27 oktober: Dag Excursie naar De Zoete en Zoute Haard, Renesse. SBB
  Het gebied ligt tussen Renesse en Scharendijke. Aan het einde van de Helleweg en de kruising met de Rampweg (N652) is een parkeerplaats. De excursie begint om 11.00 uur. Vertrek van achterzijde van station Goes om 10.00 uur.

 • 17 november: Zeereep Haamstede Vuurtoren SBB?
  Zeereep excursie in het kader van het zeereepproject van de NMV. Deze excursie wordt samen met de NMV georganiseerd. Het zal een dag excursie zijn. Henk zal t.z.t. plaats en tijd bekendmaken.

 • 24 november: Zeereep Domburg. [Manteling] SBB
  Tweede zeereep excursie. Henk zal ook voor deze excursie plaats en tijd bekendmaken.